...

Harry Emmery, Nederlandse contrabassist, producer en docent aan het Utrechts conservatorium. Op 12-jarige leeftijd studeerde hij al cello aan het Rotterdams conservatorium en switchte op zijn 16e naar contrabas.

In de jaren '70 maakte hij deel uit van diverse popgroepen en later specialiseerde hij in de Jazz en werd hij een veelgevraagd studiomusicus. Hij werkte zeven jaar als basgitarist en contrabassist bij het Metropole Orkest onder leiding van Rogier van Otterloo. Emmery is op meer dan 100 jazz-cd's te beluisteren.

Hij deelde het podium- én maakte cd's met o.a. Ben van den Dungen/Jarmo Hoogendijk 5, Olivia Newton John, Duke Jordan, Oleta Adams, Louis van Dijk, Blossom Dearie, Chet Baker, Freddie Hubbard, Mark Murphy, Joe Farrell, Def.P, Piet Noordijk, Archie Shepp, Eddie Daniels, Candy Dulfer, Mel Lewis, Johnnie Griffin, Anne Burton.

Emmery speelde op festivals in o.a. Amerika, Canada, Italië, Frankrijk, Belgie, Finland, Lapland, Duitsland, Polen, Indonesië, Ierland,Denemarken en Spanje. Hij speelde gedurende 29 edities van het North Sea Jazzfestival in 84 concerten met o.a. Dorethy Donegan, Roy Hargrove, Marian MacPartland, Frank Foster, Al Grey, Bob Brookmeyer, Wynton Marsalis.

Volg Emmery op Facebook

/harryemmery